Két nap vigalom a villányi Bock Pincénél! „Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog” – szól a mondás. A hagyományok fontosak, főleg ha jó borok és világraszóló lakoma kötődik hozzájuk!
A Márton napi Újborünnep már sok éves tradícióval rendelkezik a Bock Pincében, a hozzá kötődő vigasság pedig országos hírű esemény a borkedvelők körében. Az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően idén ismét két napos lesz a rendezvény.
A hagyományok, népszokások töltötte pénteki dínomdánom után újdonságokkal frissül a programkínálat, ahogy az újbor is frissíti minden pince szortimentjét.
November 8-án este nyílnak meg a Bock Pince kapui, és egy valódi ceremóniákkal és hagyományokkal teli forgatag veszi kezdetét. A vendégek szórakoztatásáról Szakál Miklós, mint igazi hagyományőrző ceremóniamester gondoskodik a szokásos programelemek- Újborszentelés és Borrendi avatás- mellett. Az est főattrakciója a Benkó Dixieland Band koncertje lesz, de a folyamatos zenei aláfestésért St. Martin, a Bartók Béla Férfikar valamint Szakács Zoltán lesznek felelősek.
Programterv, november 8. (péntek)
17:00: Kapunyitás, Villányi Ifjúsági Fúvószenekar
18:00: Bock József köszöntője, majd Újbor Szentelés
18:30 Borrendi Avatás
19:20 Márton Ceremónia I. Szakál Miklóssal
19:30 St. Martin koncert
20:00 Benkó Dixieland koncert I. rész
21:00 Márton Ceremónia II. Szakál Miklóssal
21:20 Bartók Béla Férfikar koncertje
22:00 Benkó Dixieland konert II. rész
23:00 Márton Ceremónia II. Szakál Miklóssal majd Szakács Zoltán élőzenés műsora
24:00 Tombola sorsolás Bock nyereményekért, majd Szakács Zoltán élőzenés műsora
A részvételi díj november 8-ára: 13 990 Ft/ fő, mely magában foglalja a korlátlan étel és újborfogyasztást (menüsor lejjebb), a pincelátogatás lehetőségét és a fantasztikus programok által nyújtott felhőtlen szórakozást!
Libaétkek a Szárnyas Ízvadász keze által!
November 9-én délután újra indulnak a programok, de egy kis csavarral, a fő program ugyanis korántsem lesz régimódi. A pince udvarán az Electrolux látványkonyhájában interaktív főző show-val várjuk vendégeinket. Az Electrolux blogger partnerei, Szárnyas Ízvadász és Lila Füge fenekestül felforgatja a Márton napi gasztronómiai hagyományokat. Látványfőzésre és kóstoló halmokra számíthatnak a nap vendégei, akiket mindezt megelőzően a Bock Chef, Nemesné Barbara avat be az Óbor Étterem kulisszatitkaiba, természetesen szintén a liba tematikára építve.
A talpalávalót délután a Zengő Együttes, éjjel Szakács Zoltán biztosítja, a zenei főprogram pedig a piano estjeiről méltán híres Rakonczai Imre, műsora lesz.
Programterv, november 9. (szombat)
16:30 Kapunyitás, Zengő Együttes koncertje
17:30-18:30 Fördős Zoltán (Szárnyas Ízvadász) és Havas Dóra (Lila Füge blog) látvány főzőshow-ja „libás hangulatban”
18:30-19:30 Főzőshow második felvonás Nemes Barbara, a Bock Chef-je és Bock Valér közreműködésével, Bock borajánlatokkal Tamás Róberttől
19:30 Piano Bar Rakoncai Imrével
23:00 Szakács Zoltán élőzenés műsora, közben tombolasorsolás Electrolux nyereményért
A részvételi díj november 9-ére 6 990 Ft/fő, mely magában foglal egy kóstolót a Szárnyas Ízvadász csapatának főztjéből, egy háromfogásos vacsorát (menüsor lejjebb), 5 x 1 dl kóstolót öt fajta borunk közül tetszőlegesen (Olaszrizling, PortaGéza Rosé, Fanni Gyöngyöző Rosé, Szent Márton PortaGéza és Ermitage), a pincelátogatás lehetőségét és természetesen az egész estés talp alá valót!
Újborban, ínycsiklandó libaételekben nem lesz hiány!
Szokás szerint bőséges menüsorral várjuk vendégeinket. Az alábbi ételek közül választhatnak november 8-án és 9-én.
Hideg előételek
- Ropogós libatepertő lila hagymával, lágy kenyérrel
- Libamájhab borgyönggyel díszítve
- Fűszeres libasajt
- Bock „Stifolder”
- Házi savanyúságok (karfiol, uborka, paprika)
- Fatüzelésű kemencében sült házi óriáskenyér
Főételek
- Lángolt libakolbász frissen sütve, mustárral
- Sült libacombja céklamajonézzel
- Tárkonyos libazúza leves, üstből tálalva
- Libatoros töltött káposzta, tejföllel
- Ludaskása gerslivel készítve
Desszert
- Fahéjas sült sütőtök
- Boxi-csoki (törkölyben áztatott aszalt szilvával bolondítva)
- Bírsalma-sajt
- Frissen pattogatott kukorica
- Forró hársfatea, forralt bor köcsögből tálalva.
Fontos tudnivalók!
– A részletes programtervről és a menüsorról később adunk tájékoztatást.
– További meglepetések, programelemek várhatóak
– A rendezvény zártkörű, asztalfoglalásra nincs lehetőség.
Jegyek kizárólag elővételben kaphatók (fizetés átutalással vagy készpénzzel),
November 8-ára, péntekre 13 990 Ft/ fő,
November 9-ére, szombatra 6990 Ft/fő,
mindkét napra pedig 19 990 Ft/fő áron.
Információ jegyvásárlásról:
Bock Hotel Ermitage & Óbor Étterem
7773 Villány, Batthyány u. 15.
+36 72 592 951
bock@bock.hu
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!
Részvételével hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen készült fotókat megoszthatjuk.
Együttműködő partnerünk az: