Készítsen otthon is finomságokat a Bock Kékszőlőmag termékekkel.
Kékszőlőmag termékeink nem csak az egészségünkre vannak kitűnő hatással hanem remek alapanyagként is funkcionálnak a konyhában. Ebből kifolyólag az utóbbi időszakban több gasztro blogger is kipróbálta a termékeinket és finomabbnál finomabb ételeket készítenek belőle. A recepteket most egy csokorba gyűjtöttük, hogy Önök is könnyen megtalálhassák.
Receptjavaslatok Bock Szőlőmag termékekkel
Szőlős gofri torta Bock Kékszőlőmag Mikroőrleménnyel
Fűszeres, répás rizssaláta Bock Szőlőmagolajjal
Görögdinnyés saláta Bock Szőlőmagolajjal
Sült cékla mártogatós Bock Szőlőmagolajjal
Epres, banános turmix Bock Kékszőlőmag Mikroőrleménnyel
Borzas csirkemell
Pufi palacsinta
További receptek:
Fergeteges almás béles kis reform csavarral>>
Kávés panna cotta sós karamellel és kékszőlőmaggal>>
Téli immunerősítő saláta fogyókúrához>>
Perfekt sült céklasaláta>>
A Bock Óbor Étterem ajánlása
Bock kékszőlőmag mikroőrleményből készült lepény
Hozzávalók:
- 3 kg fehér liszt
- 1 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1 púpos evőkanál Bock kékszőlőmag mikroőrlemény
- 5 db élesztő
- 5 evőkanál cukor
- 6 evőkanál só
- 0,5 liter olaj
- 2 liter kézmeleg víz
Elkészítés: A kétféle lisztet és a Bock kékszőlőmag mikroőrleményt összekeverjük egy nagy tálba. Az élesztőket belemorzsoljuk a tál közepébe, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót, úgy hogy az élesztővel ne érintkezzen. Hozzáadjuk a 0,5 l kézmeleg vizet és 20 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezt követően 0,5 l olajat és 1,5 l vizet adunk hozzá és megdagasztjuk, hogy laza, galuska állagú tésztát kapjunk. Kb. 40 percig pihentetjük, míg megkel. Nyolc részre osztjuk, majd vizes kézzel szilikon lapra helyezzük. Végül 180 C°- os sütőben 35 perc alatt megsütjük.