Menü
0

Nézd meg és szavazz Szent Márton Év legszebb műveire a Bock Körpincében.

Szent Márton Év legszebb műve kiállítás

2016. szeptember 30-tól december 15-ig a „Szent Márton Év legszebb műve” pályázat legszebb munkáiból összeállított kiállítást nézhetik majd meg, ha részt vesznek egy pincelátogatáson a Bock Pincében.

Idén májusban írtuk ki ugyanis azt a művészeti pályázatot, amivel szeretnénk emléket állítani az 1700 éve született Szent Márton munkásságának és tanainak.

Szent Márton segítő készsége és karitatív tanai ihlették az egész pályázati kiírást, hiszen a képzőművészeti intézmények fiatal, tehetséges hallgatói nevezhettek csak erre a művészeti versenyre. A verseny irányadó témája nem lehetett más, mint Szent Márton legendája és/vagy a Márton napi szokások. A témamegkötés ellenére nagyon változó képzőművészeti stílusban és megközelítéssel összesen 13 pályamű érkezett be hozzánk.

Reméljük, hogy a kiállítás több, mint két hónapos időtartama alatt hozzájárulunk ahhoz, hogy ezeket a fiatal művészeket minél többen megismerjék.

A pályázat eredmény hirdetésére a Bock Pince XIII. Szent Márton Napi Újborünnepén, 2016. november 11-én kerül sor, ahol a zsűri által kiválasztott első három helyezett pénzdíjjal lesz gazdagabb, illetve egy online szavazást követően, közönségdíjat is kihirdetünk.

A pályázat karitatív jellegét az is mutatja, hogy a műveket Szent Márton napján, jótékonysági céllal el is árverezzük. Az árverésből befolyt összeget pedig a Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportjának adományozzuk.

Reméljük, hogy ezzel a programmal egy kicsit mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy Szent Márton életét és tevékenységét még többen megismerjék országszerte!

megosztás Ossza meg barátaival, ismerőseivel: