Rendhagyó gourmet vacsorára invitáljuk vendégeinket!
A Székelyudvarhelyi PÁVA étterem által képviselt gasztronómiai irányvonal alapját a változatosság és a hagyományok tisztelete jellemzi. Ez többféleképpen is megnyilvánul konyhájukban.
“Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy minél több alapanyagot és hozzávalót helyi termelőktől szerezzünk be, étlapunkon mindig szerepelnek hagyományos erdélyi és székelyföldi fogások. Ezeket gyakran modern eszközök és módszerek használatával értelmezzük újra, de mindig tiszteletben tartva jellegzetes erdélyi vagy éppen székely vonásaikat.”
Május 11-én vendégeink is részesei lehetnek az élménynek, amikor is az ínycsiklandozó székely fogások mellé Bock Valér újdonságnak számító borait társítjuk.
A Gourmet borvacsora menüje:
Amouse bouche
Marcell pezsgő 2019 method traditionelle
I. Fogás
Tárkonyos rakott marhanyelv, majonézes pityóka
Chardonnay Battonage 2021
II. Fogás
Lecsós báránykolbász, sous vide fürjtojás
BV Kadarka 2020
III. Fogás
Túrós pityókaleves, vadhagymák
Rosé 2022
IV. Fogás
Töltött kucsmagomba
Malbec 2020/Petit Verdot 2020
V. Fogás
Bárány, sült zellerpüré, spenót
BV Syrah Extreme 2020
VI. Fogás
Mangalicatarja, sült káposzta, szegfűgombapesto
Bock 40 2017
Desszert
Édes málé, kakujza, tejfölhab
Édes Hárslevelű 2022
A vacsora kezdete: 18:30
Részvételi díj: 29.000.-Ft/fő (Tartalmazza a vacsorát és a mellé kóstolt borokat.)
További információ, jegyvásárlás:
Bock Hotel Ermitage****és Óbor Étterem,
7773 Villány, Batthyány u. 15.
Tel.: +36 72 492 919
recepcio@bock.hu
Részvételével hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen készült fotókat megoszthassuk.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Két év kihagyás után újra gourmet vacsorával készül a Bock Óbor Étterem.
Múlt évben ünnepelhettük a Bock Borászat, azaz Bock Józsi bácsi 40. szüretének jubileumát és ennek apropójából az elmúlt 40 év legkedvesebb borait párosítottuk össze az egyedi vacsoraestre, ahol Hadnagy Attila, executive séf és csapata igazán különleges és ínycsiklandó fogásokat kreálnak a vendégek számára a páratlan borokhoz.
A Gourmet vacsora április 28-án kerül megrendezésre az Óbor Étteremben, ahol rendhagyó módon, a résztvevő vendégeknek lehetősége nyílik arra, hogy az est során kóstolt óborokból vásárolhassanak, természetesen limitált számban.
Az este során a borok mellett vendégváróval, két előétellel, két főétellel, valamint egy desszerttel készül a Bock Óbor Étterem:
A Bock Gourmet borvacsora menüje:
Aperitif:
Marcell Pezsgő 2015
Vendégváró:
Harcsa hamburger, kapros hollandi mártással
Hárslevelű 1994 és Hárslevelű 2021
I. Előétel
Libamáj zserbó, sült paprikakrémmel, fűszernövényekkel
Cabernet Franc 1993 és Cabernet Franc Fekete-hegy Selection 2009
II. Előétel
Tökös galambmell és comb, fekete szezámmagos paszternákpürével, bébi sárgarépával, saját pecsenyelével
Cabernet Sauvignon Jammertal Selection 1997 és Cabernet Sauvignon Jammertal Selection 2007
I. Főétel
Vajban párolt új-zélandi báránycomb zöldséges raviolival
Bock Cuvée 1995 és Bock Cuvée 2012
II. Főétel
Pácolt marhaszegy friss spárgával, Capella mártással
Capella 1999 és Capella 2009
Desszert
Fekete-fehér belga csokoládé mousse kosárkában, vörösboros áfonyával
Magnifico 2006 és Magnifico 2012
A vacsora kezdete: 18:30
Részvételi díj: 49.900.-Ft/fő (Tartalmazza a vacsorát és a mellé kóstolt borokat.)
További információ, jegyvásárlás:
Bock Hotel Ermitage****és Óbor Étterem,
7773 Villány, Batthyány u. 15.
Tel.: +36 72 492 919
recepcio@bock.hu
Részvételével hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen készült fotókat megoszthassuk.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
„Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog” – szól a mondás.”
A Márton Napi Újborünnep az egyik legfontosabb eseménye a Bock Pince életének. A Pincészet ikonikus Szent Márton Borát 1997-óta készítjük el minden évben és immár 17. alkalommal rendezzük meg a Márton Napi Újborünnepünket Villányban.
A 2019-es évhez hasonlóan az idén is több helyszínnel, meglepetéssel és minőségi programokkal jelentkezünk.
Programterv:
november 13. (szombat)
A Bock Pince kapui november 13-án este újra megnyílnak a Márton napi vendégek előtt, amikor is ceremóniákkal, hagyományokkal és ünnepi hangulattal teli forgatag veszi kezdetét. A vendégek szórakoztatásáról a Benkó Dixieland Band, Gájer Bálint és zenekara, az Esszencia Énekegyüttes, a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar valamint a Happiness Duó gondoskodik.
Fellépők:
- Villányi Ifjúsági Fúvószenekar
- Gájer Bálint és zenekara élőzenés műsora
- Benkó Dixieland Band élőzenés műsora
- Esszencia Énekegyüttes Borivóknak való című műsora Lakner Tamás Liszt Ferenc-díjas karnagy vezetésével
- Happiness Duó (Szakács Zoli és Cser Zsófi) élőzenés műsor
További programok:
- Fényfestés a Bock Pince udvarán
- Bock József köszöntője, majd Újbor Szentelés
- Bock 40 Cuvée és Bock 70+ kóstoló a Körpincében
- Szőlőmagtermékek, Szőlőmaggal készült kozmetikumok, illetve szőlőmagos macaron vására
- Tombolasorsolás értékes Bock nyereményekért
Újborban, ínycsiklandó libaételekben nem lesz hiány!
Szokás szerint bőséges menüsorral várjuk vendégeinket.
Hideg előételek
Libatepertő lilahagymával
Zöldséges libarolád
Liba svartli
Leves
Tárkonyos libazúza leves friss spenóttal
Főételek
Sült lángolt libakolbász
Ropogós libacomb
Ludas kása
Desszert
Vörösbársony kocka tejszínes almapürével
A 2019-es XVI. Szent Márton Napi Újborünnep
Fontos tudnivalók!
- A részvétel védettségi igazolványhoz kötött
- A részletes programtervről később adunk tájékoztatást.
- A rendezvény zártkörű állófogadás, asztalfoglalásra nincs lehetőség.
- A hideg ételeket 17.00-tól, a meleg ételeket 19.00-tól svédasztalon tálaljuk. Felhívjuk figyelmüket, hogy az ételek tálalása 23.00-ig tart.
- A koncertek a Bock Udvaron kültéri, fűtött sátorban kerülnek megrendezésre, de az Óbor Étterem termei is látogathatóak lesznek, ahol korlátozott számban asztalhoz is ülhetnek vendégeink.
Dátum: 2021. november 13.
Kapunyitás: 17:00
Részvételi díj: 28 500 Ft
Részvételével hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen készült fotókat megoszthassuk.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
A részvétel védettségi igazolványhoz kötött
A rendezvény főtámogatója:
Rendhagyó online kóstolóra invitáljuk önöket!
Kóstolja velünk élőben a TOP12 Villányi Franc-t, személyesen a termelők és Horkay András (DipWSET, a CEWI igazgatója) előadásában! A legjobb 12 franc-t minden évben a termelők választják ki egy vakkóstolón, így a TOP12 Villányi franc mindig bátran nevezhető a Villányi borvidék zászlóshajójának.
A cabernet franc világnapján, december 4-én 18 órától egy online kóstolóra invitáljuk a Villányi borvidék YouTube csatornáján, ahol első kézből, személyesen a borászoktól hallhatja az idei TOP12 franc-ok születésének történetét.
Az exkluzív, 2020-as TOP12-es borcsomag most kedvezményes áron, limitált mennyiségben megvásárolható, érdeklődni a Villányi borvidék elérhetőségein van lehetőség.
A részletekért kattintson ide>>>
Egy különleges gourmet vacsorára invitáljuk önöket a Bock Libra 20. születésnapja alkalmából.
„A Capella és Édesapám sikerein felbuzdulva alkottam meg a 2000-es nagy évjáratból a Libra házasítást, mely 50%-ban cabernet franc alapú és további 25-25%-át sauvignon és merlot egészíti ki. Még a 2000-es Capella összeállítása előtt kiválogattam az összetételhez szükséges fajták saját ízlésemnek leginkább tetsző hordóit.” – emlékszik vissza Bock Valér az első Libra megalkotásának idejére. A házasítás receptje nem változott a kezdetek óta és kizárólag a legkiválóbb évjáratokban készül. Legnagyobb sikere 2016-os évhez köthető, amikor a 2011-es évjárat a világ legjobb borainak listáján az előkelő 28. helyezést érte el. A jubileumi évforduló tiszteletére 2020. október 29-én a villányi Bock Óbor Étterem ad helyszínt vertikális Libra kóstolónknak, melyet egy gourmet vacsorával koronázunk meg. Az esemény során kóstolható Libra évjáratok a 2000-es, 2006-os, 2007-es, 2008-as, 2011-es(!), 2012-es, 2015-ös és 2017-es lesznek. A jegyek korlátozott számban érhetők el.
A Libra borvacsora menüje
Welcome drink
Marcell pezsgő 2013
Vendégváró
Laskagomba cappuccino
Hideg előétel
Pácolt lazac zöldalga salátával, szőlőmaglisztes blinivel
Bock&Roll Fehér 2019
Meleg előétel
Rozéra sült libamell, céklával szarvasgombás pirított nudlival
Bock&Roll Rosé 2019
1. Főétel
Vajban párolt új-zélandi báránycomb vargánya gombás sült polentával
Bock&Roll Vörös 2017
Bock Libra 2017, Bock Libra 2015, Bock Libra 2012
Pocak pihentető
Áfonya sorbet Bock pezsgővel felöntve
2. Főétel
Argentin marhahátszín Libra mártással, párolt bébizöldségekkel
Bock&Roll Gold 2018
Bock Libra 2011, Bock Libra 2008, Bock Libra 2007
Desszert
Belgacsokoládés pohárkrém mentazselével, málnahabbal
Bock Malbec 2019
Bock Libra 2006, Bock Libra 2000
Tekintse meg a rendezvényre összeállított 20 éves a Bock Libra szállás csomagjainkat:
Szállás csomag 1 éjszakára >>
Szállás csomag 2 éjszakára >>
Dátum: 2020. október 29. (csütörtök)
Kezdés: 18:00
Helyszín: Bock Óbor Étterem (7773, Villány, Batthyány utca 15.)
Részvételi díj: 39 900 Ft (Tartalmazza a vacsorát és a mellé kóstolt borokat.)
Részvételével hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen készült fotókat megoszthassuk.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Rendhagyó hordós kóstolóra invitáljuk vendégeinket a Hotelünk alatt elterülő pincerendszerünkbe, a Villányi Hosszú Hétvégre keretein belül.
Éttermünk fősommelier-je, Tamás Róbert által vezetett pincetúra során négy prémium bor kerül a pohárba, mely mellé házi kékszőlőmaglisztes lepényt kínálunk.
Az extra pincetúra regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat a recepcio@bock.hu email címen jelezhetik.
Pénteken (betelt) és szombaton (betelt)19 órakor várjuk vendégeinket a különleges kóstolóra.
A program részvételi díja: 3990 Ft
Információ, jegyvásárlás:
Bock Hotel Ermitage****és Óbor Étterem,
7773 Villány, Batthyány u. 15.
Tel.: +36 72 492 919
recepcio@bock.hu
Egy újabb, felejthetetlen koncerttel készül Miklósa Erika a Bock Pincében, 2020. augusztus 29-én.
(HELYSZÍNVÁLTOZÁS) A szokásostól eltérően, a zene szerelmeseit nem Körpincénkben, hanem a szabadtérre, a Borászat udvarára várjuk, az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Miklósa Erika koncertre.
(MŰSORVÁLTOZÁS!) Az este során a művésznő partnere Horváth István, helyett Harazdy Miklós (zongora) és Szappanos Tibor (ének) lesznek. A 21.00-kor kezdődő koncertet idén is különleges és bőséges svédasztalos vacsora és 4 tételes borkóstoló előzi meg a Bock Hotel Ermitage nyitott teraszán.
A vacsoraest menüje
Leves: Tárkonyos jérceraguleves, burgonyagombóccal
•
Előétel.: Kétéves Bock sonka wasabi habbal, szőlőmaglisztes sós linzerrel
•
Főétel I.: Jércemell csíkok fekete szezámos bundában
•
Főétel II.: Sült mangalicapofa lyoni hagymával
•
Főétel III.: Vörösborban párolt marhalábszár
•
Köretek:
Fafülgombás jázminrizs
Petrezselymes parázsburgonya
Vajban párolt kerti zöldségek
•
Saláta: Friss kevert zöldsaláta dijoni mustáros öntettel
•
Desszert: Belga fehércsokoládés sajttorta mustmártással, friss szőlővel
Vacsora mellé fogyasztható borok:
Bock Olaszrizling
•
Bock Rosé Cuvée
•
Bock Cabernet Franc
•
Bock Royal Cuvée
Jegyvásárlás
[jegyvasarlas]
A büfévacsora: 18:30 és 21:00 között fogyasztható a Bock Teraszon.
A koncert kezdete: 21.00
Maximális férőhely: 100 fő
A koncertet követően fogyasztott italok már nem tartoznak bele a részvételi díjba.
Tekintse meg Miklósa Erika koncert szálláscsomagunkat a rendezvény hétvégéjére>>
Programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Részvételével hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen készült fotókat megoszthatjuk.
Információ, jegyvásárlás:
Bock Hotel Ermitage****és Óbor Étterem,
7773 Villány, Batthyány u. 15.
Tel.: +36 72 492 919
recepcio@bock.hu