Idén először az évjárat mesél, nem a borfajta! 2016. április 9-én Gourmet borvacsorával egybekötött 2012-es évjárat kóstolót tartunk dűlőválogatott tételeinkből a Bock Óbor Étteremben.
A borok és a dűlők, amelyek a 2012-es évjáratról mesélnek:
- Hárslevelű, a Göntérből,
- Syrah a Bocorból,
- Villányi Franc a Fekete-hegyről,
- Cabernet Sauvignon a Jammertálból és
- Merlot (azaz Magnifico) az Ördögárok dűlőből.
Amit 2012-ről tudni illik:
A hideg és meleg hőmérsékleti szélsőértékek éve. A téli fagyot hosszú, száraz tavasz és nyár követte. Az extra meleg hozadéka volt a korai rügyfakadás és a korai szüret. Az évjárat kiemelkedő minőségű borokat adott, magas alkohol fokkal.
A gourmet borvacsora menüje, a 2012 borokkal párosítva:
Vendégváró:
Homárhabbal töltött ravioli, fokhagymás vajban, sültpetrezselyemmel
Bock Hárslevelű 2012
Előétel:
Pácolt kacsamáj borskéregben, zeller spagettivel, grapefruit gyöngyökkel
Bock Syrah 2012
1. Főétel:
Ropogós kacsacomb mellével, kalácsfelfújttal, kajszibarackmártással
Bock Villányi Franc Selection 2012
2. Főétel:
Jammertál töltött bélszín, vajrépával, csokoládés kapucíner mártással
Bock Cabernet Sauvignon Selection 2012
Desszert:
Joghurtos Ördögárokzselé, vaníliás pipadohányos sorbéval
Bock Magnifico 2012
Javasolt érkezés: 18:00
Vacsora kezdete: 19:00
Részvételi díj: 19.500.-Ft/fő
(Az ár a borvacsorát és a borkóstolót foglalja magában)
Részvételével hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen készült fotókat megoszthassuk.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Információ, jegyvásárlás:
Bock Hotel Ermitage****és Óbor Étterem,
7773 Villány, Batthyány u. 15.
Tel.: +36 72 492 919
recepcio@bock.hu