Bolygó Hollandi Borismereti képzés a Bock Pincében

Érvényes: 2019. április 9-24.

Másfél évtizede tartja példátlan sikerű magyar és nemzetközi borismereti kurzusát, a Bolygó Hollandit Hollandi Gábor vezető sommelier, aki magasan kvalifikált munkatársaival most először viszi el tanfolyamát Dél-Magyarországra.

Bolygó Hollandi Borismereti kurzus

Az államilag is elismert oklevelet adó, összesen hat alkalomból álló, 24 órás képzést a villányi Bock Pincében tartják meg, ahol a kurzus végén, május elején komoly vizsgát tesznek a hallgatók. A kurzust vendéglátásban dolgozó szakmabelieknek és laikus borszeretőknek egyaránt ajánljuk!

Örülök, hogy minket választott Hollandi Gábor, és megtiszteltetés, hogy a boraink és infrastruktúránk a jövő borszakértőinek fejlődését segíthetik. Gábor és az oktatók személye pedig garancia a kiváló képzésre” – nyilatkozta Bock József villányi borász, az Év Bortermelője (1997). Áprilisban összesen hat képzési napon a jelentkezők elmélyülhetnek a fehér- és vörösborok, valamint a pezsgők, tokaji desszertborok és pálinkák világában.

Bolygó Hollandi Borismereti tanfolyam a Bock Pincében

Amikor arra gondoltunk, hogy Villány környékén is biztosítjuk az érdeklődőknek a Bolygó Hollandi borismereti kurzust, nem kellett sokat töprengenünk, hol rendezzük meg azt: a Bock Pince világszínvonalú vendéglátása, a konferenciatermek felszereltsége, és nem utolsósorban a borok minősége ideális helyszín a tanfolyam számára, és már izgatottan várjuk az áprilisi kezdést” – mondta el Hollandi Gábor, a képzés tulajdonosa, vezető tanára.

A szervezők bizakodók, és már arra is felkészültek, hogy megfelelő érdeklődés esetén idén további időpontokban is megrendezzék a tanfolyamot. A jelentkezéssel mindenesetre érdemes sietni, mivel a szakmai minőséget az is garantálja, hogy kis csoportban tanulnak a hallgatók, áprilisban legfeljebb húszan iratkozhatnak be az aktuális tanfolyamra.

Tanfolyam

Időpontok: Az oktatás időpontjai keddi és szerdai napokon vannak, általában 17:00-21:00 óra között.

Transzfer: Pécs-Villány-Pécs vonalon transzfer szolgáltatást biztosítunk megfelelő mennyiségű igény esetén.

Akkreditált, elszámolható képzés: Vendéglátóhelyek elszámolhatják alkalmazottjaik képzését 100%-ban.

Dátumok, tematika (időpontváltozás)

Bevezetés a borok világába I 2019. április 9.
  • Borkóstolás alapismeretei (a bor színe, illata és ízhatása)
  • Borbírálat lépései, borok elemzése
  • Magyarország borvidékei
  • Borkategóriák, Hungaricumok, termékismeret
  • Kóstolás, elemzés, bírálat
A fehérszőlő fajtái I 2019. április 10.
  • Fehérbor szőlőfajtái (magyar és világfajták)
  • Fehérbor készítésének technológiája
  • Minőségi elvárások, borbetegségek
  • Kóstolás, elemzés, bírálat
A kékszőlő fajtái I 2019. április 16.
  • A bor és egészség a mai tudomány szemével
  • Vörösbor szőlőfajtái
  • Vörösbor készítésének technológiája
  • Vörösborok csoportosítása és szempontjai, a siller és a rozé
  • Kóstolás, elemzés, bírálat
Tokaji borvidék I 2019. április 17.
  • Tokaji borvidék bemutatása
  • Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai
  • Tokaji borkülönlegességek
  • Kóstolás, elemezés, bírálat
Pálinka, mint Hungaricum- gyakorlati oktatás I 2019. április 23.
  • Pálinka készítése, fajtái, szervírozási módja
  • Betekintés a magyar és nemzetközi gasztronómiába
  • A borok kiszerelése és felszolgálása
  • Borok és ételek párosítása
  • Pohárismeret
  • Kóstolás, elemzés, bírálat
A pezsgő története és készítése I 2019. április 24.

Szakmai látogatás a Törley Pezsgőgyárban
XXII. ker. Budafok, Anna utca 5-7.

  • A pezsgő története, készítése, fajtái
  • Champagne, habzóbor, gyöngyözőbor
  • Szervírozási mód
  • Kóstolás, elemzés, bírálat
Vizsga I a kurzus hallgatóival megbeszélt időpontban
  • Elmélet
  • Gyakorlat

Oktatóink és a vizsgabizottság tagjai: 

  • Dr. Botos Ernő I Címzetes Egyetemi Tanár, Tanszékvezető, Tudományos Főmunkatárs
  • Dr. Sárkány Péter I Borász, Nemzetközi Borbíráló, A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület Borászati Szakosztályának Elnöke
  • Dr. Hajdú Edit I A Kecskeméti Szőlészeti És Borászati Kutatóintézet Tudományos Főmunkatársa
  • Árvay János I Főborász, az év bortermelője 2003; Árvay Pincészet tulajdonosa
  • Quirin Károly I Törley Pezsgőpincészet Kft., pezsgőmester
  • Hollandi Gábor I Head Sommelier, A Bolygó Hollandi Borismereti Képzés Tulajdonosa

Részvételi díj: 100 000 Ft/fő I Maximális létszám: 20 fő
Az ár tartalmazza az oktatási díjat, a kóstolandó borokat, italokat, a látogatást, a Törley pezsgőgyárban, az oktatási segédjegyzetet és a vizsgadíjat.
A tanfolyamra a hallgatók 40 000 Ft befizetésével regisztrálhatják magukat.

Jelentkezési határidő: 2019. április 7.

Érdeklődés, jelentkezés:

Hollandi Gábor
+36 20 988 6432
gaborhollandi@gmail.com

Kedvezményes szállás lehetőség: A borkurzus hallgatóinak a Bock Hotel Ermitage**** kedvezményes szálláscsomagot biztosít.

Szállásfoglalás:

recepcio@bock.hu
+3672492919

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: